בביצוע נכון של אסנות (תנוחות היוגה) אנחנו נמתחים מן הליבה ועד למעטפת הגוף, אז חוזרים מסרים מן המעטפת אל הליבה. עלינו למצוא את המרכז שלנו ומשם להתפשט לאורך ולרוחב. אם ההתארכות באה מתבונת המוח, הרי שההתפשטות באה מתבונת הלב.על שתי תבונות אלה להיפגש בעת ביצוע תנוחות היוגה. כשהערנות מגיעה אל מעטפת הגוף, אנחנו מחדדים את הרגישות בעור שמכיל את עצבי החושים בעוד הרקמה שמתחת לעור מכילה את העצבים התנועתיים. עלינו ללמוד להפריד בין שתי הרקמות הללו כדי למנוע חיכוך ביניהן.
בתרגול היוגה יש לשמור תמיד על החיבור בין ההתארכות וההתפשטות לבין המרכז. אל לנו להימתח רק אל, אלא עלינו גם להימתח מן, כך אנחנו יוצרים מרחב במתיחה. מתיחת יתר מתרחשת כאשר אובד הקשר עם המרכז, אז האגו רוצה להימתח עוד ועוד בלא תחושת היכולת. עלינו לתת לאני להיות הצופה מבלי לדאוג מה רואים האחרים.
עלינו להימתח במידה, לא יותר מידי ולא פחות מידי, כיוון שכאשר דבר מה נמתח יותר מידי דבר מה אחר נמתח פחות מידי. כשם שאם מתיחת יתר נובעת מאגו מנופח, כי אז תת מתיחה נובעת מהעדר ביטחון, ניתן לראות זאת גם כראוותנות מול תבוסתנות. היוגה אינה גורמת לפציעות אלא הדרך השגויה ביוגה היא שעלולה לגרום לפציעה. גם גוף נוקשה יכול ליצור חלל דרך מתיחה והתפשטות. החלל שנוצר מאפשר חופש. חופש הגוף מביא לחופש הדעת ואל החופש המוחלט כאשר כל איבר עצמאי וחופשי מן האיברים השכנים לו.
תחושת העור בביצוע תנוחות היוגה,מאפשרת את ההבנה. העור הוא כמו המוח של הגוף והוא מספר לנו מה קורה בכל מקום. העור משקף את מצבו השכלי של האדם, באם הוא(העור) רפוי, חלוש, נפוח, רועד וכו’.
בביצוע האסנה (תנוחת היוגה)עלינו לפעול עם כל הגוף ולא רק עם חלקו, ולהתארך מן הליבה ועד לעור באופן שלם. באופן כזה אין מתח אלא תחושה של התרוממות פנימית. אין הדבר אומר כי אין מאמץ. בתרגול ללא מתח המוח נעשה סביל, אזי היוגה הופכת להיות רוחנית, ואז נחווה את שמחת החופש שבאסנה.
ההתארכות יוצרת חופש והחופש מביא להרפיה ללא עייפות, אך עלינו להבחין בין הרפיה לבין רפיון. רפיון הוא רישול ואי סדר שבו זרימת האנרגיה תועה. בהרפיה יש כיוון אחד ואנרגיה קצבית אחידה.בעת הרפיה בתנוחת יוגה נעים אנחנו כלפי חוץ תוך שמירה על קשר עם הליבה כך שישנה תנועה פנימה והחוצה בו זמנית. זוהי הכוונה בסוטרה השניה של פטנג’לי: “שלמות נרכשת כאשר המאמץ לבצעה הופך חסר מאמץ וההוויה האין סופית מושגת”